luni, 31 octombrie 2022

A doua activitate de învățare la școala parteneră - 119 Средно Общообазователно Училище Академик Михаил Арнаудов - din Sofia, Bulgaria

În perioada 25-28 octombrie 2022 a avut loc cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului CULTURAL AMBASSADORS ON THE GO! la școala parteneră Secondary School "Academician Mihail Arnaudov"  din Sofia, Bulgaria. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat elevele Diana Onoiu, Magdalena Ciorîță, Petronela Daniș, Bianca Blîndu și Andreea Gorgan și profesoarele Ana Vesa și Violeta Iacentiuc. 



Tema acestei întâlniri a fost dedicată dansurilor populare tradiționale din fiecare țară. Primele activități au constat în prezentarea materialelor legate de tările partenere, de școlile partenere și de dansurile tradiționale din fiecare țară.





După prezentări, s-a vizitat școala parteneră, elevii luând masa la cantina școlii.






După amiaza s-a vizitat centrul Sofiei, un oraș plin de istorie și cu multe parcuri.







A doua zi a fost organizată o vizită culturală la Koprivștița, localitate importantă pentrru istoria Bulgariei moderne dar și foarte pitorească în același timp.


 




A treia zi a fost organizată excursia la Plovdiv, al doilea oraș al Bulgariei, un oraș de asemenea plin de istorie și de obiective turistice interesante.









Ultima zi a fost dedicata dansurilor populare din Bulgaria, Italia, Macedonia, Portugalia, Romania, Turcia. O zi în care elevii au învâțat unii de la ceilalți să danseze dansurile tradiționale, au aplaudai=t si au apreciat dansurile din cele 6 țări.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultima activitate de învățare la școala parteneră SOU Gimnazija "Goce Delcev", Kumanovo, Macedonia de Nord, 20-23 iunie 2023

 In perioada 20-23 iunie 2023 a avut loc ultima întâlnire de proiect CULTURAL AMBASSADORS ON THE GO! la școala parteneră SOU Gimnazija "...